Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Koncuk, “İşsizlere işsizlik maaşı verilsin“

Koncuk, “İşsizlere işsizlik maaşı verilsin“

Koncuk, “İşsizlere işsizlik maaşı verilsin“

'KÜRESEL SALGIN NEDENIYLE SOSYO-EKONOMIK SORUNLAR IÇIN NE GIBI TEDBIRLER ALDINIZ?'

IYI Parti Adana Milletvekili Ismail Koncuk, “Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan kentinde Aralik ayinda çiktiktan haftalar içerisinde küresel bir salgin halini alan corona virüsü ülkemizde de belirtilerini göstermeye baslamistir.” Yasanan küresel salginla birlikte önlemler almak için Cumhurbaskani Yardimcisi Sayin Fuat Oktay tarafindan yazili olarak cevaplandirilmasini isteyerek soru önergesi verdigini belirtti.
Koncuk, soru önergesi ile; “Virüs salgini nedeniyle çalisma hayatinin durma noktasina gelmesi vatandaslarimizin borçlarinin ertelenmesi için bir çalismaniz olacak midir? Elektrik, su ve dogalgaz faturalarinin belli bir süreyle ertelenmesi, KDV ve ÖTV oranlarinin sifirlanmasi konusunda bir çalismaniz var midir ve issiz vatandaslarimiza issizlik maasi hakki olmamasina ragmen üç ay süreyle issizlik maasi destegi verilmesi için bir çalisma baslatmayi düsünüyor musunuz? sorularini yöneltti.
IYI Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Virüse karsi tedbirleri ne kadar siki tutarsak, tehdit o kadar zayiflar. Hizli yayilan bulasici hastaliklara karsi mücadeleyi birlikte verecegiz.” diyerek Saglik Bakanliginin açiklamalarini ve corona virüsten (COVID-19) korunmak için “korunmanin 14 kuralin” dikkate alinmasinin son derece önemli olacagini belirtti.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli